Misschien heb je ze wel eens gezien in het Thuishuys, de zonnekindpoppen. Poppen die, met veel liefde, uit natuurlijke materialen gemaakt zijn. De poppen zijn gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner. Elk kind een eigen pop, passend bij de leeftijd. Zo heb je de lappenpop en zakpopjes voor de allerkleinsten. Voor de dreumes komt de knuffelpop om de hoek kijken en wanneer kinderen de kleutertijd in gaan zullen ze steeds meer met de lijspop gaan spelen. Eenmaal op school willen de kinderen steeds meer een pop die lijkt op zichzelf en wordt er plaats gemaakt voor het poppenkind en de babypop.

Helaas zijn deze poppen niet zomaar te koop of erg prijzig. Daarom is het idee ontstaan om met elkaar een pop te maken voor je eigen kind. Want wie kent jouw kind nu het beste en zal het beste weten wat past bij jouw kind. Als je weet hoe je een naald en draad moet gebruiken kun je al een pop maken.

De cursus zal verdeeld worden over twee donderdagavonden: 14 februari en 14 maart 2019. De eerste sessie zullen we met elkaar de basis van het hoofd maken. De tweede sessie zal er gewerkt worden aan de haren/muts en het in elkaar zetten van de pop. Wanneer de poppen niet af komen kunnen we eventueel een derde keer plannen.

Bel of mail als je mee wilt doen, zie https://thuishuysnatuurlijk.nl/contact/. Verdere informatie over materialen en aanvangstijd volgt dan.

Bovenstaand aanbod wordt aan ieder die dit leest gedaan door Madelon van der Vlis, mama van Julia en Roos.  Als je deelneemt, kost het je alleen materiaal.