Wie zijn we

Ik ben Jeannette Uwland, ruim een halve eeuw geleden geboren in de Gelderse Achterhoek. Op zomeravonden als ik als kind in bed lag, kon ik de koeien van de buren horen grazen. Het is ongetwijfeld te danken aan mijn jeugd in het buitengebied, dat ik heel graag buiten ben. Daarnaast was ik als middelbare vwo-scholier actief in een jeugdbond voor natuurstudie en -bescherming. Er zijn weinig wilde planten die ik niet kan thuisbrengen.

Antroposofie

Voor opleidingen en werk maakte ik omzwervingen: Zwolle, Amersfoort, Aberdeen (Schotland), Utrecht. Ondertussen kwam ik aanraking met de antroposofie, wat me weliswaar zeer vreemd was, maar wat ik ook heel bijzonder vond. Zoveel liefdevolle aandacht voor het individu, het individuele kind, had ik nog niet meegemaakt, ook niet op stages en opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk.

In 1995 belandde ik in het mooie Zuid Limburg. Ik had de deeltijdopleiding aan de toenmalige Vrije Pedagogische Academie afgesloten. Zo’n tien jaar heb ik met hart en ziel op twee vrije scholen gewerkt. Ondertussen werd in 2002 mijn dochter geboren en kwam ik in aanraking met haar wereld, met de wereld van het heel jonge kind.
Op zeker moment besloot ik mijn werk in het onderwijs te beëindigen. Mijn dochter ging naar huiselijke antroposofische opvang. Dit inspireerde mij om thuis ook dergelijke opvang aan te bieden.
Jaren lang zijn bij mijn dochter en mij thuis kinderen opgevangen.

Vrijwilligster Gertie Somers kwam meerdere dagen per week een aantal uren helpen. Zij bracht veel gezelligheid, en zij is voor meerdere gezinnen thuis een vaste oppas geworden. Al langere tijd wilde ik wel graag meer samenwerken met anderen, in een opvang die ietsje groter zou kunnen zijn dan bij mij thuis.

Verhuizing naar Thuishuys

Enkele jaren heb ik gezocht naar een andere locatie en ben daarin begin 2018 geslaagd. Het huidige pand dat vroeger onder meer een bakkerij is geweest, was na verbouwing en aanpassing geschikt voor zeer kleinschalige kinderopvang.

Medewerkster

Ik ben Myrthe Cruijsberg, geboren in 1986, en woon met mijn man en twee dochters in Meerssen.
Ik wist al vrij vroeg dat ik graag met kinderen wilde werken, ik begon daarom op 13- jarige leeftijd met babysitten. Hierdoor wist ik het zeker. Kinderen zijn mijn passie!

Na het afstuderen als pedagogisch medewerker in 2002 ben ik aan de slag gegaan bij een antroposofisch kinderdagverblijf in Maastricht, daar heb ik meer dan zestien jaar met heel veel plezier gewerkt. Ik heb er in al die jaren heel veel ervaring op mogen doen en mogen genieten van zoveel mooie en bijzondere momenten met kinderen en hun ouders.
Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe werkomgeving, omdat het tijd werd voor vernieuwing.
Toen kwam Jeannette op mijn pad en na het bezoeken van Thuishuys was ik verkocht. Wat een mooie plek voor jonge kinderen, ik ben blij dat ik daar nu deel van mag uitmaken.