Wie zijn we

Ik ben Jeannette Uwland, ruim een halve eeuw geleden geboren in de Gelderse Achterhoek. Op zomeravonden als ik als kind in bed lag, kon ik de koeien van de buren horen grazen. Het is ongetwijfeld te danken aan mijn jeugd in het buitengebied, dat ik heel graag buiten ben. Daarnaast was ik als middelbare vwo-scholier actief in een jeugdbond voor natuurstudie en -bescherming. Er zijn weinig wilde planten die ik niet kan thuisbrengen.

Antroposofie

Voor opleidingen en werk maakte ik omzwervingen: Zwolle, Amersfoort, Aberdeen (Schotland), Utrecht. Ondertussen kwam ik aanraking met de antroposofie, wat me weliswaar zeer vreemd was, maar wat ik ook heel bijzonder vond. Zoveel liefdevolle aandacht voor het individu, het individuele kind, had ik nog niet meegemaakt, ook niet op stages en opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk.

In 1995 belandde ik in het mooie Zuid Limburg. Ik had de deeltijdopleiding aan de toenmalige Vrije Pedagogische Academie afgesloten. Zo’n tien jaar heb ik met hart en ziel op twee vrije scholen gewerkt. Ondertussen werd in 2002 mijn dochter geboren en kwam ik in aanraking met haar wereld, met de wereld van het heel jonge kind.

Op zeker moment besloot ik mijn werk in het onderwijs te beëindigen. Mijn dochter ging naar huiselijke antroposofische opvang. Dit inspireerde mij om thuis ook dergelijke opvang aan te bieden.
Jaren lang zijn bij mijn dochter en mij thuis kinderen opgevangen.

Vrijwilligster Gertie Somers kwam meerdere dagen per week een aantal uren helpen. Zij bracht veel gezelligheid, en zij is voor meerdere gezinnen thuis een vaste oppas geworden. Al langere tijd wilde ik wel graag meer samenwerken met anderen, in een opvang die ietsje groter zou kunnen zijn dan bij mij thuis.

Verhuizing naar Thuishuys

Enkele jaren heb ik gezocht naar een andere locatie en ben daarin begin 2018 geslaagd. Het huidige pand dat vroeger onder meer een bakkerij is geweest, was na verbouwing en aanpassing geschikt voor zeer kleinschalige kinderopvang.

 

Medewerksters

Mijn naam is Marion Janssen en ik vertel graag een en ander over mijzelf.
Ik ben tien jaar werkzaam geweest als leerkracht in onder andere een school voor moeilijk opvoedbare kinderen en daarna in het Vrije School onderwijs van Venlo, Roermond en Heerlen.
Hierdoor heb ik op een mooie wijze verbinding kunnen maken met de antroposofie, waar ook Thuishuys Natuurlijk, een bijzondere kinderopvang voor Heerlen, Kerkrade en omgeving, haar werkwijze op stoelt.
Uiteraard heb ik naast mijn rol als moeder van twee prachtkinderen, een enorme liefde voor het kind mogen ontwikkelen.
De laatste dertien jaar zijn gewijd aan mijn praktijk Puresta te Wittem. Hier woon ik ook met mijn man Camillo en jongste dochter. 

Via de praktijk werk ik ook met kinderen en volwassenen vanuit de Evolutiepsychologie als coach en levensbegeleider, plus ik test door middel van onder andere Sensi protocollen, deblokkeer, stel natuurgeneeskundige recepten samen, en maak gebruik van o.a. Shiatsutherapie en diverse andere therapeutisch Energetische technieken zoals Re~Genesis, Soul Body Fusion® en
Access Consciousness®.

Het direct werken met het Jonge Kind is weer op mijn pad gekomen en ik ben dankbaar en blij dat ik dit als toevoeging aan mijn drukke praktijktijd, ten uitvoer mag brengen.
Mijn hart gaat open bij het begeleiden van het jonge kind in deze prachtige Bewuste en Antroposofische Kinderopvang.

Hallo! Mijn naam is Anna Dassen, ik ben geboren in 1985 in het Brabantse Eindhoven. Voor de liefde ben ik naar Limburg verhuisd en woon samen met mijn man en twee kinderen in het centrum van Valkenburg.

Al jong wist ik dat ik heel graag moeder wilde worden, maar het werd mij pas na wat studie-omwentelingen duidelijk dat ook mijn professionele interesse uitging naar het kleine kind. Na mijn studie pedagogiek kreeg ik de kans om mijn eigen onderneming te starten in Eindhoven. Mijn toenmalige stageplek, een gastouder, wilde uitbreiden naar kleinschalige kinderopvang en samen hebben wij deze toen opgezet. Hier heb ik veel van geleerd, maar toen mijn zoontje Daniël werd geboren bleek dit niet te combineren met wonen in Zuid Limburg.

Een periode van zoeken brak aan, waarin ook dochtertje Julia werd geboren. Maar mijn hart klopte toch nog steeds voor de kinderopvang en ik vond een plek waar ik mij erg thuis voelde. Dit was ook mijn kennismaking met de antroposofie, tot dan toe had ik hier alleen maar over geleerd uit boeken. Wat een aandacht en liefde ervaarde ik, voor het individu, voor de natuur en de seizoenen, en mijn grote liefde: het kleine kind. Na vijf jaar daar met veel plezier gewerkt te hebben werd het tijd voor iets nieuws. Ik vond in Thuishuys Natuurlijk alles wat ik zelf belangrijk vind, in de antroposofische visie, maar ook in het kleinschalige. Hierdoor kom je echt toe aan het vak, de pedagogische band opbouwen met het kind en de ouders of verzorgers.

Mijn naam is Wendy Herpers, ik ben op het moment van schrijven 48 jaar, getrouwd en moeder van drie dochters. We wonen in Oud-Geleen en runnen een technisch gespecialiseerd bedrijf aan huis. Hierin ondersteun ik voornamelijk op administratief gebied.

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd aan de Hogeschool Limburg en van daaruit heb ik eigenlijk steeds gewerkt met het jongere kind. Eerst vervangen op een kinderdagverblijf en op het Medisch Kinderdagverblijf in Maastricht.
Vervolgens twaalf jaar gewerkt als onderwijsassistente binnen de I.v.O.O. school te Maastricht, in groep 1/2. Daar heb ik met kindjes mogen werken met diverse problematieken die begeleid werden naar passend onderwijs.

Na vijftien jaar heb ik de keuze kunnen en mogen maken om een aantal jaren thuis te zijn voor mijn gezin met drie opgroeiende dochters. Ik heb hier enorm van genoten maar na een aantal jaren begon het toch weer te kriebelen. Ik miste het onbevangen contact met het jonge kind en het stukje eigen ontwikkeling binnen mijn eigen vakgebied.

Zo kwam ik terecht bij Peuteropvang Heerlen waar ik ruim drie jaar lang gewerkt heb. Met veel plezier en voldoening, maar ondanks dat heb ik toch de keuze gemaakt om te solliciteren bij Thuishuys Natuurlijk en mag ik hier ook nog aan de slag! Wat me heel erg aanspreekt aan
Thuishuys Natuurlijk is de verbinding met buiten, de verbinding met de jaargetijden en de verbinding met de kindjes die je voelt en ziet als je in de groep bent. Het mooie is dat je door de kleinschaligheid de verbinding ook echt kunt aangaan en er tijd, aandacht en rust is
voor de kinderen. Ik verheug me dan ook erg om aan de slag te gaan en gaandeweg me ook meer te verdiepen in de antroposofie.